Tegeltija-Tomaš: Realizovati sve važne projekte

0
183

U Prnjavoru je održan sastanak predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije i načelnika opštine Darka Tomaša.

Sa sastanka je poručeno da će se u budućem periodu realizovati svi važni projekti na području opštine.

– Nije bio nijedan projekat da je kandidovan, a da od predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije nije bio podržan i to je vidljivo na terenu – rekao je Tomaš.

Istakao je da su posljednje četiri i po godine bile “prilično intenzivne kada je riječ o ulaganjima u opštinu”.

– Preko 16,6 miliona KM je uloženo, a od toga preko 10,5 miliona KM od Vlade Republike Srpske – istakao je Tomaš.

Naglasio je da je najveći i najznačajniji projekat auto-put 9. januar,

– Kako vrijeme bude prolazilo ti rezultati, kao i otvaranje poslovne zone Vijaka biće sve vidljiviji. Bez naknade je Vlada Srpske je zemljište vrijednosti preko 24 miliona KM ustupila opštini za poslovnu zonu – dodao je Tomaš.

Tomaš kaže da su danas razgovarali i o problemima u opštini.

– Tu su problemi sa električnom energijom i sa raspodjelom poljoprivrednog zemljista. Upoznao sam predsjedavajućeg da je opština Prnjavor jedna od najstabilnijih lokalnih zajednica kada je riječ o finansiranju i nema problema u plaćanjima tekućih racuna – naveo je Tomaš.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da uspjeh Srpske i BiH zavisi od uspjeha lokalnih zajednica.

Moj cilj je da posjetim veći broj lokalnih zajednica i da razgovaramo o problemima u tim lokalnim zajednicima kako bi se pronalazila rješenja – izjavio je Tegeltija.

Tegeltija je istakao da je opština Prnjavor stabilna lokalna zajednica, koja ima svoj program i ciljeve, ali i određene probleme koje u narednom periodu treba rješavati.

Postoje neke stvari u kojima Savjet ministara može biti partner, prije svega u rješavanju problema vodosnadbijevanja i sistema kanalizacione mreže – dodao je Tegeltija.

Istakao je da je došao da pruži podršku načelniku opštine, bez obzira na dešavanja sa skupštinskom većinom.

– Siguran sam da ćemo i u ovoj godini uspjeti realizovati nekoliko projekata od važnosti za opštinu. Najveća podrška svakako je dolazila od Vlade Srpske i siguran sam da će tako biti i u narednom periodu – naveo je Tegeltija.

SRNA

PODIJELI