Terorista iz BiH iz Sirije pobjegao u Libiju?

0
448

Nusret Imamović, radikalni vehabijski vođa iz Maoče, koji se nalazi na listi 10 najtraženijih terorista svijeta, nedavno je iz Sirije sa porodicom pobjegao u Libiju, piše “Dnevni avaz”, pozivajući se na neimenovane izvore bezbjednosnih agencija u BiH.

Imamović je u Siriju otišao 2013. godine, a sa sobom je poveo i suprugu i troje djece.

Prema nezvaničnim izvorima, ovog teroristu i dalje čuvaju pripadnici ozloglašene jedinice “El-Nusra Front”.

“Avaz” piše i da su teroriste Emira Ališića i Aliju Kesreovića prošle godine zarobile kurdske snage.

U Siriji se i dalje nalazi na desetine državljana BiH i njihovih porodica, pri čemu međunarodne organizacije pokušavaju da njihovu djecu vrate u BiH.

Određeni broj državljana BiH, koji su pokušali da se preko Iraka vrate iz Sirije, zarobile su kurdske snage, a njihova imena nisu poznata.

Na Interpolovoj crvenoj potjernici i dalje se nalazi 25 državljana BiH zbog pridruživanja “Islamskoj državi” i terorističkim organizacijma u Siriji i Iraku.

Interpol već tri godine traga za Ramom Grahovićem, Ibrom Ćufurovićem, Edinom Pečenkovićem, Jasminom Keserovićem, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem, Amirom Džinićem, Hamzom Labidijem.

Na crvenoj listi terorista su i Saudijac sa pasošem BiH Ahmed Zuhari, Edin Alijev, Samid Cicvara, Naser Arnaut, Adnan Hodžić, Edin Muftić i drugi.

(Srna)

PODIJELI