Teslić: Uhapšen jer je pokušao “kupiti” glasove poklonima!

0
1023

Lice sa područja Teslića čiji sa inicijali R.K. policija je kriminalistički obradila zbog sumnje da je biračima nudio poklone u namjeri da ih vrbuje da na predstojećim izborima glasaju za određenu političku partiju.

Policijskoj stanici Teslić prijavljeno je u utorak, 27. septembra, da je R.K. sa još dva lica došao pred kuće dvije starije ženske osobe, kojim je uručio pakete pomoći sa prehrambenim i higijenskim proizvodima, navodeći ih da na predstojećim izborima glasaju za lica koja im predloži, saopšteno je iz Centra javne bezbjednsoti Doboj.

Nakon toga, R.K. je od njih uzeo lične karte rekavši da će ih na dan izbora odvesti do glasačkog mjesta.

Istog dana Policijskoj stanici Teslić prijavljeno je da je sa istom namjerom R.K. uzeo ličnu kartu od punoljetnog lica sa posebnim potrebama, bez znanja njegovog staratelja.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, po čijoj su naredbi službenici Policijske stanice Teslić u četvrtak, 29. septembra, izvršili kriminalističku obradu nad osumnjičenim.

Radi dokazivanja i dokumentovanja krivičnog djela saslušano je više lica u svojstvu svjedoka, a oduzeti paketi pomoći, zajedno sa drugim materijalnim dokazima, poslužiće u daljem krivičnom postupku.

Pronađene lične karte vraćene su vlasnicima.

Nakon dokumentovanja, protiv R.K. Okružnom javnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu podmićivanje pri izborima ili glasanju.

U dobojskom Centru javne bezbjednosti potvrđeno je Srni da će o navedenom dijelu biti obaviještena i Centralna izborna komisija BiH.

srna

PODIJELI