TESTIRANJA POKAZALA Koronom u Srpskoj zaraženo petoro djece mlađe od PET GODINA

0
296

Posljednja testiranja građana u Srpskoj pokazala su da je virusom korona zaraženo još 379 ljudi, a skoro dvije trećine oboljelih je u dobi od trideset do 64 godine.

Od kovid-19 infekcije oboljelo je i 112 penzionera, od kojih je dvadeset starije od 80 godina.U posljednja 24 časa, novi virus registrovan je i kod 26 djece i mladih, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.Zaraženo je petoro mališana koji imaju do pet godina, devet osnovaca i 12 srednjoškolaca.

U Srpskoj je od početka epidemije ukupno oboljelo 317 djece vrtićkog uzrasta, 888 djece starosti od šest do 14 godina i 1.169 mladih u srednjoškolskom uzrastu.

Еpidеmiоlоg Јеlеnа Đаkоvić Dеvić naglašava dа nоšеnjе mаskе оstаје јеdnа оd nајznаčајniјih i nајеfikаsniјih mjеrа zаštitе оd virusа kоrоnа.

– Prаvilnо nоšеnjе mаskе, kоја pоkrivа i ustа i nоs, nаrоčitо је znаčајnо u situаciјаmа kао štо је bоrаvаk u јаvnоm prеvоzu, gdе је čеstо gužvа. Preporučujemo građanima, posebno starijoj populaciji, da pokušaju izbjegavati termine kada učenici idu u školu i zaposleni na posao – precizirala је ona.

Do sada je u Srpskoj registrovano 32.925 slučajeva virusa korona, a preminulo je, nažalost, 1.307 građana kod kojih je potvrđen test na novi virus. Od ove infekcije se oporavilo 18.667 osoba.

Do juče je u bolnicama u Srpskoj bilo hospitalizovano 1.119 pacijenata, od toga 392 u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

Od početka epidemije u Srpskoj su na virus korona testirane ukupno 146.542 osobe.

/Srpskainfo/

PODIJELI