Todorović: Važna iskustva ruskih ljekara

0
241

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da je veoma važna posjeta delegacije ruskih ljekara, kako bi sa njima razmijenili iskustva o svim mjerama koje su preduzete u ovoj zdravstvenoj ustanovi u vezi sa sprečavanjem širenja epidemije virusa korona.

Todorovićeva, koja je dočekala delegaciju ruskih stručnjaka, predvođenih infektolozima i epidemiolozima, koji su sinoć doputovali u Srpsku, navela je da je važno i da se procijeni način postupanja sa pacijentima, te da se usklade načini dezinfekcije objekata sa kolegama iz Rusije.

– Danas započinjemo radne sastanke u Domu zdravlja Banjaluka i u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Nakon pregleda naših objekata i u dogovoru sa kolegama poslije 16.00 časova počeće dezinfekcija objekata na Poliklinici – rekla je je Todorovićeva novinarima.

Ona je dodala da će dezinfekcija UKC-a ići po rasporedu ruskih kolega jer je riječ o specifičnoj zdravstvenoj ustanovi koja se ne može tako lako pripremiti za dezinfekciju u kratkom periodu.

– Ruske kolege donijele su svoj pribor za dezinfekciju i hemikalije sa kojima oni rade tako da ćemo na radnom sastanku čuti nešto više o njihovom načinu rada – istakla je Todorovićeva.

Prema njenim riječima, planirano je da ruski ljekari osim Banjaluke posjete i obave dezinfekciju i u drugim gradovima u Srpskoj tako što Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite odredi prioritetne objekte i gradove u kojima će to biti obavljeno.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here