Tomaš i Deket prisustvovali sastanku predsjednice Vlade i čelnika Fudbalskog saveza

0
777

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u svom kabinetu delegaciju Fudbalskog saveza Republike Srpske, koju je predvodio predsjednik Saveza Mile Kovačević.

Jedan od povoda sastanka bio je projekat „FIFA gol“. Budući da je opština Prnjavor jedan od kandidata za realizaciju ovog projekta, današnjem sastanku čelnika Saveza i predsjednice Vlade, bili su prisutni načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Fudbalskog kluba Ljubić Zoran Deket.

Ovaj projekat, kojeg finasira FIFA, podrazumijeva izgradnju dva fudbalska terena, jedan sa vještačkom, jedan sa prirodnom travom, pripadajuće objekte, svlačionice i tribine.

Predsjednica Cvijanović ovom prilikom je istakla da Vlada Srpske, preko resornog ministarstva, aktivno podržava programe i manifestacije koji se bave unapređenjem sistema sporta u Srpskoj, te istakla važnost stvaranja boljih infrastrukturnih uslova za njegovo omasovljenje.

Da podjsetimo, regulacionim planom poslovno turističke zone „Vijaka“ predviđena je izgradnja sportskih kompleksa, koja podrazumijeva i fudbalske terene, pa je Prnjavor jedan od ozbiljnih kandidata za ovaj projekat.

Prnjavor.info – Zoran Ančić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here