Tomaš: Mjere Vlade Srpske dale efekte; Privredni subjekti fokus djelovanja (VIDEO)

0
374

Mjere koje je Vlada Srpske donijela, kada je riječ o privrednim subjektima koji nisu radili za vrijeme udarnog dijela panemije, te omogućavanje nadoknada plata, poreza i doprinosa, dale su efekte i rezultate, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je i član Saveza opština i gradova.

– Međutim, o nekim konačnim mjerama, pomoći i šteti moći će se govoriti kada budemo u prilici da govorimo o završetku pandemije, što sigurno još nije tema – kazao je Tomaš gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.

Dodaje da je ovo proces i nešto što se dešava.

– Mi živimo sa problemima privrednika i u skladu sa mogućnostima lokalnim i republičkim, sigurno ćemo reagovati – naveo je Tomaš.

Tomaš ističe da ovo nisu konačne mjere, nego mjere koje su bile neophodne da se učine u datom trenutku.

– Lokalne zajednice treutno nemaju mogućnost da izdvoje značajna sredstva iz redovnih prihoda, ali može se razmišljati o nekim zaduženjima kako bi se pomoglo privredi – rekao je Tomaš.

Sve lokalne zajednice su na sličan način, po uzoru na Banjaluku, donijele slične mjere u smislu da se, u toku pandemije virusa korona odreknu svih davanja koja privrednici imaju prema lokalnim budžetima.

– To je značajno umanjilo prihode lokalnim zajednicama, ali na neki način pomaže privrednicima. Da li je to dovoljno ili nije teško je sada ocijeniti – istakao je Tomaš.

/RTRS/

PODIJELI