Tomaš: Od značaja svaka investicija i radno mjesto

0
335

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš rekao je danas da su svako novo radno mjesto i svaka investicija, a posebno renomiranog svjetskog proizvođača kakva je njemačka “Mubea”, od velikog značaja za lokalnu zajednicu i poslovno okruženje.

Tomaš je u izjavi Srni rekao da su 33.500.000 KM kreditnih sredstava koja Javno komunalno preduzeće “Komgrad” iz Prnjavora ima namjeru da podigne za izgradnju multifunkcionalnog objekta u visini projektne cijene koštanja objekta koji će pod zakup biti izdat preduzeću “Mubea” na period od 10 godina.

Godišnja zakupnina će odgovarati jednoj desetini vrijednosti objekta.

“Važno je i da ovako velika investicija ničim ne narušava tržište radne snage u Prnjavoru, niti će ugroziti rad postojećih domaćih investitora, naprotiv značajno će pozitivno uticati na dalji privredni razvoj grada, a time i Republike Srpske”, pojasnio je Tomaš.

Kompanija “Mubea”, koja predstavlja proizvođača auto-dijelova, planira u Poslovnoj zoni Vijaka u Prnjavoru otvoriti pogon sa 800 radnih mjesta čija će prosječna plata biti najmanje za 15 odsto veća od prosječne plate u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske na jučerašnjoj sjednici prihvatila je Informaciju za davanje garancije za kreditno zaduženje od 33.500.000 KM Javnog komunalnog preduzeća “Komgrad” iz Prnjavora.

SRNA

PODIJELI