TOMAŠ ODGOVORIO VUKANOVIĆU “Ako sam počinio krivično djelo TUŽITE ME”

0
970

Ako sam imao ikakve lične koristi od kupovine poslovnog prostora u Trebinju neka meni bude za lijeka – kaže ovo za Srpskainfo načelnik opštine Prnjavor i bivši direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Darko Tomaš reagujući na optužbe da je FZO kupio poslovni prostor u Trebinju po tri puta većoj cijeni, a koji ne može uknjižiti na svoje ime.

Tomaš je rekao da nisu tačne tvrdnje kako se taj prostor ne može uknjižiti na FZO jer je on u međuvremenu uknjižen.

– Dok sam bio direktor ni jedna marka nije bila isplaćena za taj poslovni prostor. Ko god misli da ima bilo kakvih elemenata krivičnog djela u ovom slučaju predlažem mu da pokrene moju krivičnu odgovornost. Uradio sam sve časno i pošteno. Ako sam imao lične koristi od toga neka mi bude za lijeka. Da li ovi što su me prozivali na Narodnoj skupštini RS mogu isto to da kažu za svoje poslove – istakao je Tomaš.

Podsjetimo, Vukanović je na jučerašnjoj sjednici NSRS pročitao pravosnažnu presudu suda u Banjaluci o kupovini poslovnog prostora u Trebinju koji je FZO platio 1,8 miliona KM.

– Prostor je kupio Srđan Šućur od jedne firme, a potom prodao Fondu za tri puta veću cijenu. I tu nije sav problem. Još veći problem je što Šućur nije isplatio tih 430.000 KM toj firmi, pa je ona podnijela tužbu i kupoprodajni ugovor je u međuvremenu poništen. Samim tim ugovor o kupoprodaji koji je Fond potpisao sa Šućurem ne vrijedi. Dakle, FZO je dao 1,8 miliona maraka i ne može da uknjiži na sebe taj prostor – rekao je Vukanović.

/Srpskainfo.com/

PODIJELI