TOMAŠ: PRIORITET GRIJANjE U DVIJE SREDNjE I ŠKOLI „BRANKO ĆOPIĆ“ PRNjAVOR

0
376

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je danas u izjavi Srni da je ova lokalna zajednica od Vlade Srbije dobila donaciju u iznosu od 75.000 evra, a prioritetni problem koji će biti riješen zahvaljujući ovim sredstvima je grijanje u Gimnaziji, Centru srednjih škola „Ivo Andrić“ i Osnovnoj školi „Branko Ćopić'“.
Tomaš kaže da se nakon što je ovoj opštini posredstvom Vlade Republike Srpske odobrena donacija Vlade Srbije za sanaciju mokrih čvorova u nekoj od osnovnih škola pojavio problem grijanja u dvije srednje i školi „Branko Ćopić“ zbog čega je opština Prnjavor poslala zahtjev Vladi Republike Srpske da u jednom dijelu izmjeni svoju raniju odluku o namjeni odaborenih sredstava.
„Plan nam je bio da ovim sredstvima obavimo sanaciju mokrih čvorova u Osnovnoj školi ‘Nikola Tesla’ u Prnjavoru, ali se pojavio problem grijanja u Gimnaziji, Centru srednjih škola ‘Ivo Andrić’ i Osnovnoj školi ‘Branko Ćopić’ . U ovom momentu to je urgentan problem koji do septembra mora biti riješen“ , pojasnio je Tomaš u izjavi Srni.
On je dodao da bi ostatak novca zajedno sa dodatnim sredstvima opštine bio usmjeren na sanaciju mokrih čvorova.
Tomaš je podsjetio da je prošle godine zahvaljujući donaciji Vlada Srbije od 50.000 evra, uz dodatnih 50.000 KM opštinskih sredstava u potpunosti sanirana Osnovna škola „Meša Selimović“ u Naseobini Lišnja.
„ Dugujemo zahvalnost Vladi Republike Srpske koja je dio sredstava opredijelila za opštinu Prnjavor, kao i Vladi Srbije što promaže lokalne zajednice u Republici Srpskoj“ , rekao je Tomaš.
Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović potpisala je 1. jula pojedinačne sporazume o finansiranju projekata donatorskim sredstvima Vlade Srbije od 9,3 miliona evra sa gradonačelnicima i načelnicima 42 jedinice lokalne samouprave. /kraj/ts/Srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here