Tomaš: Prioritet školska infrastruktura

0
442

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je za Srnu da je ova lokalna zajednica kandidovala više projekata za donaciju Vlade Srbije, a da je prioritet sanacija mokrih čvorova u Osnovnoj školi “Nikola Tesla” u Prnjavoru, čija je predračunska vrijednost oko 150.000 KM.

Tomaš je podsjetio da je za rekonstrukciju ove škole prije tri godine u okviru projekta “Energetska efikasnost u Republici Srpskoj” u saradnji sa Vladom Republike Srpske uloženo oko 700.000 KM.

“Tada je urađena termička izolacija, fasada, zamijenjeni prozori, vrata, radijatorski ventili, kao i kotao za centralno grijanje. Ostalo je još da saniramo mokri čvor”, precizirao je Tomaš.

Načelnik opštine Prnjavor rekao je da je u proteklom periodu jedno od glavnih opredjeljenja lokalne vlasti bilo ulaganje u školsku infrastrukturu kako bi mladima bili poboljšani uslovi za obrazovanje.

“Prošle godine smo od Vlade Srbije dobili 50.000 evra za sanaciju Osnovne škole `Meša Selimović` u Naseobini Lišnja. Na taj iznos mi smo dodali više od 68.000 KM i sanirali kompletnu školu. Postavljena je demit fasada i izolacija, promijenjena je spoljna PVC stolarija na objektu, uvedeno centralno grijanje, te uređen unutrašnji prostor škole”, podsjetio je Tomaš.

On je dodao da lokalna vlast u Prnjavoru u narednom periodu ima u planu i završetak centralnog grijanja u Osnovnoj školi “Miloš Crnjanski” u Potočanima.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković nedavno je najavio da će početkom maja, najvjerovatnije u Etno-selu “Stanišići” kod Bijeljine, biti održan sastanak svih načelnika i gradonačelnika iz Srpske, te nekoliko iz Federacije BiH, gdje je većinsko stanovništvo srpsko.

Sastanku bi trebalo da prisustvuju i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Srbije Ana Brnabić i drugi zvaničnici iz Srpske i Srbije.

Višković je rekao da bi na sastanku trebalo da bude riječi o realizaciji dosadašnjih projekata i daljoj saradnji u realizaciji budućih projekata za koje se već sada prave planovi.

(Srna)

PODIJELI