Tomaš: Prnjavor ima mlade ljude za ponos- FOTO GALERIJA

0
848

U Sali Skupštine opštine Prnjavor danas je organizovan prijem za 31. učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine, koji su se izdvojili posebnim rezultatima ostvarenim tokom školovanja i nastupom na raznim takmičenjima u prethodnoj školskoj godini.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, uručio je prisutnima prigodne nagrade, naglasivši da je za cijelu lokalnu zajednicu važan uspjeh učenika, te da su ovo samo počeci napretka i razvoja ovih mladih ljudi.

“Želim da čestitam svim prisutnim i zaista sam ponosan što danas vidim vukovce i učenike generacija u ovolikom broju, te učenike koji su na republičkim takmičenjima osvajali prva mjesta. Prnjavor zaista ima mlade ljude vrijedne pažnje i drago mi je da smo tokom susreta razmijenili i neke korisne prijedloge i ideje” kazao je Tomaš i zaželio mnogo uspjeha učenicima u daljem školovanju.

Jovana Jokić. završila je Gimnaziju, opšti smjer u Prnjavoru, a bila je učenik generacije i vukovac. Za nju današnji prijem predstavlja pokazatelj da opština prepoznaje trud i rad mladih što im daje vjetar u leđa.

“Nakon školovanja upisala sam Prirodno matematički fakultet Univerziteta u Banjaluci, a želja mi je da jednog dana postanem profesor matematike” kaže Jovana.

Željana Todić, učenik generacije i vukavac u Srednjoškolskom centru Ivo Andrić, iskazala je zahvalnost načelniku  Tomašu na današnjem prijemu. Todićeva planira da upiše Ekonomski fakultet u Banjaluci, jer je kroz srednjoškolsko obrazovanje zavoljela ekonomiju.

Stefan Kosić iz Orašja osvojio je prvo mjesto na republičkom takmičenju iz fizike, a školovanje će nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu. “U budućnosti planiram da se bavim IT strukom, zato sam odabrao ovaj fakultet i smatram da se isplati učiti i ulagati u svoje znanje” kazao je Kosić.

O uspjesima mladih prnjavorčana, čije vrijeme tek dolazi, najbolje svedoče rezultati postignuti tokom školovanja, a mnogi od njih nisu zaboravili da zahvalnost upute i roditeljima, koji su im pružali podršku, kako materijalnu, tako i moralnu, a opštinska uprava ovakvim gestovima svakako je još jednom pokazala da ima sluha za mlade, na kojima svijet ostaje. /Marijan Popadić/ prnjavorlive.info

Foto: Aleksandar Atić za Radio Prnjavor:

 

 

 

PODIJELI