Tomaš: Prvo polugodište proteklo bez većih problema

0
298

Nastava u svim školama na području opštine Prnjavor u prvom polugodištu organizovana je bez većih problema, uz poštovanje preporučenih mjera, a rezultat je neznatan broj zaraženog nastavnog osoblja i učenika, rekao je komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Darko Tomaš.

Tomaš je napomenuo da je u jednom ili dva odjeljenja bilo djece u izolaciji, a u područnoj školi u Prisoju nastava se tri sedmice odvijala onlajn, jer je učiteljica bila u izolaciji.

“U školama su se najviše poštovale epidemiološke preporuke i mjere zbog čega nastava nije trpila. Pohvale nastavnom kadru koji je obrazovni proces i pored izmjenjenih uslova rada, iznio na najbolji način”, rekao je novinarima Tomaš.

On je riječi zahvalnosti uputio i roditeljima koji su u vrijeme izvođenja onlajn nastave na sebe preuzeli značajan teret školskih obaveza i pomagali djeci da savladaju gradivo.

Nastavnicima i učenicima je poželio srećan završetak prvog polugodišta uz nadu da će u nastavku školske godine doći do ublažavanja mjera i povratka na sistem rada kakav je bio prije pojave virusa korona.

Direktor Osnovne škole “Branko Ćopić” Jasmina Malešević ispred aktiva direktora osnovnih škola rekla je da su se djeca i nastavnici pokazali kao najodgovorniji u vrijeme pandemije.

“Koliko god su se mjere činile komplikovanima mislim da su škole bile najsigurnije mjesto za djecu, koja su dobro prihvatila novi sistem rada i odgovorno se ponašala”, rekla je Maleševićeva.

Govoreći o broju izostanaka u školama zbog virusa korona, ona je navela da su osnovne škole “Branko Ćopić” i “Nikola Tesla” imale najviše djece u izolaciji.

“Govorimo o oko 50 učenika u izolaciji, ali ako znamo da su to i dvije najveće škole na području opštine sa 700 do 800 učenika onda to i nije tako veliki broj. Sa učenicima se radilo onlajn i oni nisu ostali uskraćeni u sticanju znanja”, pojasnila je Maleševićeva.

Ona je dodala da se u određenom periodu pojavio problem usljed povećanog broja učitelja i nastavnika u izolaciji zbog čega se radilo i u duplim smjenama, angažovan je jedan broj nastavnika sa Biroa za zapošljavanje, ali se uprkos svemu prvo polugodište s uspjehom privodi kraju.

Opština Prnjavor je i ove godine u susret praznicima učenike od prvog do trećeg razreda osnovne škole obradovala novogodišnjim paketićima za šta je obezbijeđeno 810 paketića.

Oko 460 paketića podijeljeno je djeci u predškolskim ustanovama na području opštine i štićenicima Dnevnog centra “Neven”.

/SRNA/

PODIJELI