TOMAŠ :STRUKA ĆE UTVRDITI DA LI POVEĆAN VODOSTAJ NA JEZERU DRENOVA UGROŽAVA NJEGOV EKOSISTEM

0
512

Predstavnici SRD „Prnjavor“ iz Prnjavora uputili su dopis načelniku opštine Prnjavor u kojem su apelovali na povećan vodostaj jezera Drenova, smatrajući da je na taj način ugrožen ekosistem koji tamo egzistira. Tim povodom načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predstavnici opštinskog Odjeljenja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, obišli su danas jezero Drenova, kako bi se na licu mjesta uvjerili u stvarno stanje i nivo vodostaja jezera Drenova.

„Čim smo primili dopis, nadležno odjeljenje odmah je reagovalo i od juče prate stanje sa vodostajem jezera Drenova. Činjenica jeste da je vodostaj povećan, međutim u današnjem razgovoru sa vlasnikom mini hidroelektrane, koja se ovdje nalazi, oni smatraju da povećan vodostaj ne ugrožava ekosistem. Kontaktirali smo i predstavnike JU„Voda Srpske“, čija ekipa je takođe dolazila da utvrdi trenutno stanje“, rekao je danas Toma dodajući da će već sledeće sedmice biti održan zajednički sastanak na ovu temu.

„Ono što tražimo jeste da se već sledeće sedmice održi zajednički sastanak sa predstavnicima opštinskih udruženja ribolovaca, komunalnog preduzeća „Vodovod“, vlasnikom mini hidroleketrane, kao i sa predstavnicima JU „Voda Srpske“, koji su i najkompetentniji da daju svoj sud o trenutnoj situaciji, kao i smjernice na koji način riješiti postojeći problem. Jedni smatraju da trenutni vodostaj šteti ekosistemu, drugi da doprinosi, ali na zajedničkom sastanku struka će utvrditi kakvo je pravo stanje stvari i problem mora biti rješen“, zaključio je Tomaš.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI