Tomaš: Svetosavske nagrade dokaz da je obrazovanje u Prnjavoru na visokom nivou

0
593
Da opština Prnjavor ima čime da se pohvali u sferi obrazovanja, dokaz su i Svetosavske nagrade za prosvjetne radnike zaposlene  u vaspitno – obrazovnim ustanovama u Prnjavoru. Ukupno šest prosvjetara u periodu od tri godine dobilo je Svetosavsku nagradu kao najviše priznanje za postignute rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš danas je tim povodom upriličio prijem za šest prosvjetnih radnika, te istakao da su ove godine od ukupno 42 nagrađena radnika u Republici Srpskoj, tri iz Prnjavora.

” Najveće priznanje koje prosvjetni radnik može dobiti u Republici Srpskoj jeste Svetosavska nagrada. Ona se daje na osnovu izuzetnih rezultata postignutih u oblasti obrazovanja. Ova nagrada dodjeljuje se unazad tri godine, a Prnjavor je svake godine imao bar po jednog nagrađenog radnika”, rekao je Tomaš.

FOTO: A. ATIĆ

Nastavnica geografije i istorije Ljubica Moravac, jedna je od dobitnica Svetosavske nagrade za ovu godinu.

“Današnji prijem kod načelnika znači mi mnogo. Ovo je jedan vid priznanja lokalne zajednice za rad i za nagradu koju sam dobila. Veoma je bitno što načelnik Tomaš prepoznaje obrazovanje kao bitnu kariku društva u Republici Srpskoj”, istakla je ona.

Dugogodišnji vaspitač u dječijem vrtiću “Naša radost” Vesna Malešević kazala je da joj je velika čast biti prepoznat među mnoštvom stručnih i kvalitetnih lica koja se bave predškolstvom. Ona je istakla da lokalna zajednica pruža podršku vrtiću, ali i zaposlenim pojedincima.

Profesor razredne nastave u OŠ “Nikola Tesla” u Prnjavoru Tatjana Horina, treća je dobitnica Svetosavske nagrade iz Prnjavora.

“Ulagati u školstvo i obrazovanje zapravo je ulaganje u budućnost. Zahvaljujem se načelniku na prijemu i drago mi je da je rukovodstvo opštine prepoznalo, i da nizom aktivnosti, počevši od motivisanja učenika, studenata pa evo danas i nas prosvjetnih radnika da smo zaokružili krug podrške svim učesnicima u nastavnom procesu”, rekla je Horina za Radio Prnjavor.

Prijemu kod načelnika prisustovale su još dvije profesorice iz OŠ ” Nikola Tesla” , koje su Svetosavsku nagradu dobile prethodnih godina. Profesor razredne nastave Brankica Đukić, koja je učestvovala i u realizaciji onlajn nastave emitovane na RTRS-u, rekla je da je ova nagrada vrhunac profesije, ali i podstrek za dalji rad.

Prva profesorica sa teritorije opštine Prnjavor koja je dobitnica Svetosavske nagrade jeste Brankica Jokić, profesor informatike i računarstva. Ona je jedan od autora nastavnih planova i programa za Osnove informatike, kao i jedan od autora udžebenika za nastavu informatike.

Jokićeva je istakla da je kroz dugogodišnji rad imala učenike na najvišim takmičenjima, preko regionalnih, državnih pa sve do balkanskih takmičenja iz oblasti informatike i programiranja.

Tomaš je naglasio da podrška lokalne zajednice ne smije izostati ni prilikom ličnog uspjeha predavača ali i uspjeha učenika sa područja naše opštine.

prnjavorlive.info / Nikolina Vukomanović /

PODIJELI