TOMAŠ UPRILIČIO PRIJEM ZA GIMNAZIJALKU ANASTASIJU GOJKOVIĆ

0
846
SAMSUNG CSC

 

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš upriličio je danas prijem za učenicu trećeg razreda Gimnazije Anastasiju Gojković koja će učestvovati u zimskom seminaru Istraživačkog centra Petnica kod Valjeva.
Anastasija kaže da se opredijelila za seminar iz biologije i da očekuje da će usvojiti nova znanja, prije svega u izvođenju eksperimenata u laboratorijskim uslovima.

“Nadam se da ću usvojiti metode koje će mi pomoći da napredujem u daljem školovanju”, rekla je Gojkovićeva i dodala da planira da studira pejzažnu arhitekturu.

Tomaš je naglasio da je Gojkovićeva prvi učenik sa područja ove opštine koji je uspio da bude dio ovog obrazovnog programa.

“Današnjim prijemom želimo da poručimo da lokalna zajednica podržava nadarenu djecu i da ćemo uvijek naći načina da im pomognemo u skladu sa našim mogućnostima”, rekao je Tomaš.

On kaže da je Prnjavor dobro mjesto za život, a da se podrškom talentovanoj djeci stvara i budućnost za lokalnu zajednicu.

“Naš najveći uspjeh će biti ako što više talentovane djece uspijemo promovisati i ako nađemo način da im pomognemo da ostvare svoje snove” , rekao je Tomaš.

Prijemu je prisustvovala i direktor Gimnazije LJubinka Stanić koja je rekla da je Gojkovićeva odličan učenik i da su je profesori prepoznali kao izuzetno inteligentno dijete koje ima znanje i sposobnost da učestvuje u radu nekog od istraživačkih timova u Petnici.

Stanićeva je napomenula da je odlazak njihovog učenika na ovaj seminar važno i za samu školu kako bi stekla iskustva da i u narednom periodu kandiduje najbolje učenike.

Ona je zahvalila Tomašu za prijem i podršku, ističući da je izuzetno značajno da nadarena djeca osjete podršku lokalne zajednice.

Za seminare u Istraživačkom centru Petnica mogu se kandidovati učenici, studenti i nastavnici iz cijelog regiona, a ovaj put prijavilo se 1.600 kandidata iz 230 škola.

PODIJELI