TOPLO I SUNČANO DO UTORKA

0
1003

U Republici Srpskoj sunčano i toplo biće sve do utorka, 9. juna, kada se očekuje nestabilnije vrijeme, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Dežurni sinoptičar Draško Rudan rekao je da će sutra biti pretežno sunčano i još toplije, a popodne će samo ponegdje u višim predjelima na istoku i u višoj Hercegovini postojati mogućnost rjeđeg pljuska i grmljavine.

Jutarnja temperatura iznosiće od devet do 14 stepeni, na jugu do 21, a najviša dnevna od 28 do 33 stepena Celzijusova.

Rudan kaže da će i u nedjelju, 7. juna, biti sunčano i veoma toplo, sa jutarnjom temperaturom od devet do 16 stepeni, na jugu do 22, i najvišom dnevnom od 27 do 33 stepena Celzijusova.

U ponedjeljak, 8. juna, biće sunčano i veoma toplo, uz umjeren razvoj dnevne oblačnosti, prvo na istoku, a do večeri i u ostalim krajevima kada ponegdje može biti i malo kiše sa grmljavinom.

“Najniža temperatura iznosiće od 10 do 18 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 26 do 32 stepena”, naveo je Rudan.

Prema njegovim riječima, u utorak, 9. juna, od sredine dana očekuje se nestabilnije vrijeme, pa će uz naoblačenje mjestimično biti i kiše sa grmljavinom, dok će na sjeveru i sjeveroistoku ostati suvo i pretežno sunčano.

Najniža temperatura vazduha biće od 10 do 16, na jugu 20 stepeni, a najviša dnevna od 25 do 30 stepeni Celzijusovih./Srna/.

PODIJELI