TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA SARAJEVO Još nisu poznate okolnosti teške saobraćajke u kojoj su poginule četiri žene

0
363

Još nisu poznate okolnosti pod kojima je došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale četiiri osobe, radnice sarajevske OŠ “Kovačići”. Danas je izvršena identifikacija i obdukcija tijela, potvrđeno je iz PU Istočno Sarajevo.

Jutros je održana i hitna sjednica vlade Kantona Sarajevo. Donesena je odluka da se utorak 16. april, proglasi Danom žalosti koji će se podudariti s datumom ukopa poginulih.

Radnice Osnovne škole “Kovačići” Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić smrtno su stradale juče kada je automobil u kojem su se nalazile sletio s puta Sarajevo – Pale u provaliju kanjona rijeke Miljacke. Razlog zbog kojeg su žene išle na Pale bila je sahrana nekadašnjoj koleginici. Izvlačenje tijela i automobila trajalo je satima.

Istog dana u večernjim satima još jedna saobraćajna nesreća, na putu Prijedor-Banjaluka. Usred slijetnja sa kolovoza putničkog automobila, smrtno je stradao vozač, dvije maloljetne osobe zadobile tjelesne povrede.

Loši putevi, nepostojanje signalizacije i adekvatnih zaštitnih ograda, odnosno bankina, ljudski faktor. Podaci koje je juče objavio BIHAMK kažu kako broj nesreća raste.

Na Dan žalosti u Kantonu Sarajevo, biće odložene sve javne manifestacije zabavnog karaktera, zastave spuštene na polja koplja. Najavljena je i komemoratiivna sjednica.

(N1)

PODIJELI