Tramp: Da li bih napao Sjevernu Koreju? Vidjećemo

0
655

Američki predsjednik Donald Tramp danas je, na novinarsko pitanje da li bi napao Sjevernu Koreju, dao kratak odgovor: “Vidjećemo”, a to je rekao nakon što je Pjongjang saopštio da je izveo svoju dosad najsnažniju nuklearnu probu kao korak dalje u razvoju oružja koje može da pogodi bilo koji deo SAD.

Najnovija provokacija izolovane komunističke zemlje povećava opasnost s kojom se Amerika suočava, rekao je Tramp ranije u nizu tvitova, dodavši da je “priča o smirivanju” besmislena, prenosi AP.

“Oni razumiju samo jedno!”, napisao je Tramp, ne precizirajući na šta misli, dok se pripremao da se sastane sa svojim nacionalnim bezbjednosnim timom, a nekoliko sati kasnije je novinarima u Vašingtonu dao kratak odgovor: “Vidjećemo” na pitanje o mogućnosti napada na Sjevernu Koreju. Riječ je, inače, o prvoj nuklearnoj probi otkako je Tramp u januaru preuzeo dužnost predsjednika SAD, napominje američka agencija. Jačina eksplozije, koju su mediji pod državnom kontrolom u Sjevernoj Koreji opisali kao eksploziju hidrogenske bombe, tek treba da bude utvrđena. Južnokorejska meteorološka služba je saopštila da je vještački zemljotres uzrokovan eksplozijom bio pet do šest puta jači nego potresi izazvani prethodnim takvim probama Pjongjanga, kojih je dosad bilo pet.

 

tanjug

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here