Tražim odgovornost za nesreću na gradilištu autoputa- poručio Garatić

0
1288

Načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić, na današnjoj pres konferenciji izrazio je zabrinutost za radnika makedonskog preduzeća “Granit”,čiji su inicijali Z.G. a koji je zadobio opekotine od strujnog udara. Njegovo  zdravstveno stanje i dalje je krajnje neizvjesno.  

Nažalost, kaže Gatarić, sve ono na što sam kao načelnik opštine zajedno sa svojim kabinetom skretao pažnju i upozoravao da može da se desi, u najgorem obliku se i desilo.

“Ovo sve ukazuje na opravdanost svih naših vapaja i zahtjeva koje smo uputili prema Autoputevima RS i prema Vladi RS, a opravdava i krivičnu prijavu koju smo podnijeli protiv gospodina Topića, a koja je zasnovana na izazivanju opšte opasnosti”- istakao je načelnik Gatarić.

On je pozvao direktora JP Autoputevi RS, Dušana Topića i premijerku Željku Cvijanović, da podnesu ostavke, iz kako kaže, tri razloga.

“Prvi i osnovni razlog je, zašto se gradi Auto put bez građevinske dozvole i glavnog projekta? jer da postoji glavni prijekat, sigurno bi negdje bilo naznačeno i pisalo da postoji električni vod i ovaj nesrećni čovjek ne bi na tom mjestu istovarao posipni materijal”.

Drugi razlog za ostavke je, kaže Gatarić, retroaktivno davanje ekološke dozvole.

“Više od godinu dana se Auto put gradi bez ove dozvole, mada smo čuli Topića, koji tvrdi da ekološka dozvola postoji” kaže Gatarić.

Treći razlog je,  tvrdi načelnik Prnjavora, činjenica da auto put i dalje nije uvršten u Ministarstvu spoljnih poslova BiH kao projekat od Međunarodnog karaktera.

“To u prevodu znači, da će nas on ipak koštati 58 milona KM i da će to pasti na teret građanima Srpske” kazao je Gatarić.

Gatarić je na današnjoj sjednici pozvao i narodnog poslanika u parlamentu BiH, Dragu Kalabića, da u roku od 20 dana pribavi potrebnu dokumentaciju za legalizaciju objekata u naselju Zapad. U protivnom će kaže, isti biti srušeni./.R.P./

https://prnjavorlive.info/i-dalje-neizvjesno-zdravstveno-stanje-radnika-iz-makedonije/

 

 

PODIJELI