Trebinje: Apel građanima da ostanu pribrani u slučaju novih podrhtavanja tla

0
413

Iz Štaba za vanredne situacije, koji je danas zasjedao u Gradskoj upravi Grada Trebinja, navode da se tektonska pomjeranja ne mogu predvidjeti i da niko sa sigurnošću ne može da kaže kada će se ona dogoditi.

Na sjednici Štaba zaključeno je da redovna mjerenja na brani Grančarevo Hidroelektrane “Trebinje 1” pokazuju da nema odstupanja od standardnih vrijednosti koje se bilježe svakodnevno.

Prema posljednjim informacijama, od posljedica jutrošnjeg zemljotresa u Hercegovini nema povrijeđenih, a pričinjena je materijalna šteta na objektima na području opština Nevesinje i Ljubinje.

Kod Nevesinja je u 10.19 časova lociran zemljotres 5,5 stepena Rihterove skale, zatim u 12.58 sati u neposrednoj blizini Ljubinja. Njegova jačina bila je 3,4 stepena po Rihteru.

Albaniju je jutros pogodila serija zemljotresa u kojima je do sada poginulo 18, a povrijeđeno više od 600 lica.

Epicentar zemljotresa, koji se dogodio rano jutros, bio je u okolini Drača, a potres se osjetio i u Tirani, Tumani i Kurbinu.

Zemljotres se osjetio još u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Grčkoj, Hrvatskoj i BiH, kao i na jugu Italije. Agencije

PODIJELI