TRG ZA PORODICU Karavan sporta za djecu i roditelje

0
251

Manifestacija je sportsko-rekreativnog i takmičarskog karaktera, a pravo na učešće imaju sva djeca u pratnji svojih roditelja. Sportske vještine zainteresovani će pokazati 25. septembra na Trgu Krajina u Banjaluci i 26. septembra na gradskom trgu u Prnjavoru, s početkom u 15 časova.

Cilj Karavana je, kao što je i temeljni okvir Fondacije, očuvanje porodice kao osnovne ćelije društva, te zagovaranje druženja, zdravog načina života kao i integrisanje djece u društvo.

Kako je najavljeno, na trgovima će biti postavljeni poligoni i rekviziti za sportsko-porodično takmičenje, karting, „gladijator arena“, bungee run, knockout run, floorball, mini golf i brzo šutiranje na koš.

Organizaciju Karavana podržala je Javna ustanova Turistička organizacija grada Banjaluka koja je u predhodnim godinama uspješno realizovala projekat „Mala Banjaluka“ za mališane vrtićkog, predškolskog i školskog uzrasta. Gost Karavana na Trgu Krajina biće tako legendarni banjalučki Zmaj koji je rado viđen gost među djecom. Zmaj će ispričati turističku priču o gradu na rijeci Vrbas, napraviti mini kviz sa djecom i roditeljima, a kao nagradu najboljima biće uručene turističke slikovnice i bo janke.

Srpskainfo.com

PODIJELI