Tri lica uhapšena, oduzeta veća količina droge i eksploziva (FOTO)

0
615

Tri lica su lišena slobode, dok je veća količina opojne droge oduzeta prilikom realizacije višemjesečne operativne akcije kodnog naziva “Teatar” usmjerene na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja je ilegalno preprodavala veće količine opojnih droga i minsko-eksplozivna sredstva, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je navela da su slobode lišena lica čiji su inicijalii A.M, M.M. i K.M, a tokom akcije oduzeto je 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, 100 grama kokaina, dva kilograma eksploziva i novac raznih valuta.

– Lica lišena slobode sumnjiče se da su kao organizovana kriminalna grupa duži vremenski period na području šireg područja grada Doboja vršili ilegalnu prodaju opojne droge čime su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija – istakla je Miljanovićeva.


Nakon završene kriminalističke obrade, navedena lica će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sprovedena u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Miljanovićeva je rekla da su akciju kodnog naziva “Teatar” realizovali policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Doboj, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

(Srna/Foto:RTRS)

PODIJELI