Trikovi koji će vam pomoći da sačuvate svježinu hrane

0
212

​Mnoge domaćice imaju razne savjete za čuvanje namirnica , ali ovi trikovi će vam zaista pomoći da spasite ručak, sačuvate svježinu namirnica, ali i uštedi vrijeme na razne stvari oko hrane zbog kojih vam kuvanje i nije baš najomiljenije.

Naime, postoje razne stvari koje do sada niste znali, ali iskusne domaćice će vam pomoći da produžite život namirnicama koje koristite svakodnevno.

Mlijeku produžite trajanje, tako što ćete staviti malo soli u tetrapak.

Vodom bogatom nutrijentima zalijte biljke. Naime, voda u kojoj ste kuvali krompire ili tjesteninu bogata je hranljivim materijama. Umjesto da je bacite bolje sačekajte da se ohladi i potom zalijte biljke.

Svježinu salate spasite papirnim ubrusom. Naime, salatu umotanu u papirni ubrus stavite u frižider i na taj način ćete duže sačuvati svježinu.

Ukoliko ste slučajno presolili supu dodajte u nju kuvani krompir koji će pokupiti višak soli.

Kako biste sačuvali svježi miris plastičnih posuda prije nego što ih odložite u frižider stavite malo soli.

Za zagorjeli pirinač postoji spas. Na vrh pirinča stavite komad bijelog hljeba i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Hljeb će pokupiti miris i ukus zagorjele hrane.

Bananu nikada ne stavljajte pored ostalog voća u činiji. Naime, banana otpušta plinove koji uzrokuju brže sazrijevanje ostalog voće.

PODIJELI