Trivić: Ne napuštam Klub PDP, a pismo je vjerodostojno

0
520

Poslanik PDP u NSRS, Јelena Trivić, komentarišući pismo koje je poslala glavnom odboru stranke, a koje je ”procurilo’ u medije, kaže da ono jeste vjerodostojno i da ona neće napustiti klub PDP u Skupštini Srpske.

U pismo koje je objavila ATV, Trivićeva članovima Glavnog PDP, piše da je njen stranački kolega, poslanik Perica Bundalo, “pokušao da joj preotme poziciju šefa poslaničkog kluba, ističući da je zbog toga u dilemi da li uopšte više treba da da bude u klubu PDP”, a priznala je da joj je Bundalo i prijetio!

Јelena Trivić je potvrdila da je pismo vjerodostojno, ali je objasnila da je upućeno prije 20-ak dana. Ona kaže da neće napustiti Klub poslanika PDP u NSRS.

– Da sam htjela da pišem javnosti, ja bih pisala javnosti. Moja intencija nije bilo da se pismo nađe u javnosti, ali to što je izašlo samo potvrđuje da se spavači ponekad probude. Već 20 dana ima kako je pismo poslato. Јa sam htjela dati na značaju glavnom odboru – jer mi ne možemo organizovati glavni odbor zbog ograničenja od 50 ljudi – a mislila sam da članovi odbora kao organa partije treba da budu upoznati. Pismo nije trebalo izaći. To što je pismo izašlo je dokaz da oni koji žele da se radi protiv interesa stranke, ne miruju – objašnjava Trivićeva.

Ona navodi da u proteklih dvadesetak dana nije bilo zvaničnih pokušaja (kroz stranačke organe) da se nesuglasice između nje i Perice Bundala riješe, i napominje još jednom da je glavni odbor onemogućen da se sastane zbog važećih ograničenja okupljanja većeg broja ljudi.

U pomenutom pismu, Trivićeva piše da je na jednoj sjednici poslaničkog kluba Bundalo pokušao da nametne izbor šefa kluba, sa isključivim zahtjevom da to ne bude ona. Ona je optužila Bundala da direktno radi “u nečijem interesu”, a da to nije interes PDP-a.

Napisala je da je “odavno poznato da g. Bundalo ne radi u interesu PDP,”, da je “dogovor na klubu kada je formiran je bio da on bude šef šest mjeseci, to je spletom okolnosti prolongirano na više od godinu i po dana.”

Trivićeva je glavnom odboru otkrila da joj je nakon glasanja o slučaju “Pelješki most” u Narodnoj skupštini RS Perica Bundalo prijetio riječima: “budeš li glasala kako ti želiš ne znaš me ko sam i na šta sam spreman” i da je to ponovio nekoliko puta.

Јa ću svoje formalne zahtjeve uputiti Predsjedništvu stranke i Predsjedniku Borenoviću i na osnovu postupanja po mom zahtjevu odlučiti o pravcima svog budućeg političkog djelovanja.

Bundalo: Bilo je nekih prepiski

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo potvrdio je da je pitanje šefa ovog kluba bilo tema na posljednjoj sjednici kluba ove stranke, ali da još nije riješeno.

– Znam da je bilo nekih prepiski, ali to mene ne interesuje i ne želim to da komentarišem – rekao je Bundalo za ATV.

/Mondo/

PODIJELI