Naslovna Prnjavor Trka Beograd-Banjaluka ove godine okuplja svjetsku elitu – kroz Prnjavor prolaze 29.04

Trka Beograd-Banjaluka ove godine okuplja svjetsku elitu – kroz Prnjavor prolaze 29.04

0
583

Trka Beograd-Banjaluka ove godine će biti kvalitetnija nego ikad, okupiće 25 profesionalnih timova, sa preko 160 biciklista iz 32 zemlje, rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Trka startuje sa Trga Republike u Beogradu u subotu (11 časova) i proći će kroz Obrenovac, Šabac i Bijeljinu prije nego što biciklisti stignu u Brčko.

Prva etapa je duga 176 kilometara, a kako bi spektakl bio potpuniji, organizatori su odlučili da od ove godine uvedu “žutu majicu”, simbol u biciklizmu koji označava najboljeg vozača u generalnom plasmanu.

Idućeg dana, 29. aprila start je u Tesliću, nulti kilometar u Tešnju, a karavan preko Dervente, Prnjavora i Laktaša dolazi u Banjaluku, gdje će kao u Brčkom, biti voženi krugovi po širem centru grada.

-Trka ove godine doživljava svoje dvanaesto izdanje i jača je nego ikad, prije svega zbog činjenice da je ušla u prvu UCI kategoriju. Po Eurosportu trka je ušla među 50 najkvalitetnijih u Evropi. I po kvalitetu i po kvantitetu smo prevazišli sve ono što smo očekivali. Trka je etapna, za razliku od prethodnih godina tako da se oba dana sabiraju u jedan rezultat. Obe etape su ravničarske i vjerujem da će sekunde odlučivati o pobjedniku – rekao je Kuvalja.

Ministarstvo porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske i ove godine je podržalo manifestaciju.

-Sve čestitke organizatorima na dosadašnjem radu i trudu i svemu što su uradili. Vlada Republike Srpske i Ministarstvo porodice omladine i sporta uvijek pordržavaju dobre stvari tako da ćemo biti i ove godine uz trku. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu, a ovaj događaj uvršten je u manifestacije od posebnog značaja za Republiku Srpsku – rekao je pomoćnik ministra sporta u Minustarstvu porodice omladine i sporta Dragan Jaćimović.

Dragan Banjac načelnik za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport kaže da je trka ove godine ušla u program manifestacija kojima se obilježava dan grada.

– Ovo je jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija u 2018. godini i ušla je u okvir obilježavanja dana grada. Želim svima iz Biciklističkog kluba BSK da čestitam 120 godina postojanja. Banjaluka je potpuno spremna da ovaj vikend ugosti sve bicikliste i sve ljubitelje biciklizma i pozivam sve Banjalučane da izađu na ulicu i podrže ovu manifestaciju. Trka se gradi 12 godina i ove godine je zaista dosegla vrhunac – rekao je Banjac.

srpskainfo.com

PODIJELI
Free WordPress Themes, Free Android Games