Trogodišnjakinja ima veći IQ od Ajnštajna

0
781

Ofelija Morgan-Dev proglašena je najpametnijim djetetom u Velikoj Britaniji. Njen IQ je 171, dok je genijalac Albert Ajnštajn imao 160.

Mala Ofelija izgovorila je prvu riječ s osam mjeseci, a brzo je svladala brojeve, boje i abecedu.

Njena majka Natali shvatila je da ima pametno dijete, a stručnjaci su potvrdili da je djevojčica iznad prosjeka.

Djevojčica ima sjećanja na događaje i kad je imala manje od godinu dana, što nije tipučno jer ljudi obično ne pamte prije treće godine.

“Voli da sa mnom i tatom čita knjige, igra se sa brojevima i slovima na računaru. Jako je aktivna, uvijjek nešto radi i živahna je. Voli da se igra i sa svojim vršnjacima u parku. Ona je predivna djevojčica, želim samo da bude zdrava i srećna”, rekla je njena mana za “Daily Mail”.

Trogodišnjakinja je zahvaljujući visokom koeficijentu inteligencije, postala najmlađa članica Udruženja MENSA.

“Mnogi ljudi, uključujući mene, stidi se da slavi intelektualna dostignuća svoje djece. Shvatila sam da ne postoji razlika između roditelja koji slave sportske medalje svoje djece i Ofelija zaslužuje da bude hvaljena zbog toga što je izuzetno pametna”, dodala je Natali.

Oflia se nalazi u vrhu 0,03 odsto populacije uzimajući u obzir intelektualne sposobnosti. Ostvarila je bolji rezultat od jedanaestogodišnjeg Arnava Šarme i dvanaestogodišnjeg Raula Došija koji su do sada nosili titulu najpametnije djece Velike Britanije. Njihov IQ iznosi 162.

PODIJELI