Trojica golmana “crveno-plavih” nerazdvojna tokom priprema: Posljednji bedem pred golom Borca

0
527

Darko Pašagić
 Trojica golmana “crveno-plavih” nerazdvojna tokom priprema: Posljednji bedem pred golom Borca
ANTALIJA – Ako za nešto ne treba da brinu u Borcu pred nastavak sezone to su golmani, jer u ovom trenutku na raspolaganju imaju tri kvalitetna čuvara mreže Bojana Pavlovića, Nikolu Lakića i Luku Damjanovića.

Pavlović je prošlog ljeta stigao na Gradski stadion, Lakić je postao član Borca ove zime, dok je Damjanović ponikao u redovima “crveno-plavih” i član je reprezentacije BiH do 19 godina.

– Između nas trojice nema rivalstva, već jedan drugog stalno bodrimo.  Najvažnije je da se dobro spremimo i  nastavak sezone dočekamo zdravi, a ko će braniti, odlučiće stručni štab – rekao je najiskusniji među adutima Marka Maksimovića.

On je u prvom dijelu sezone bio neprikosnovena “jedinica” te se može reći da je više nego korektno obavio svoj posao.

– Bilo je dobrih partija, ali vjerujem da smo kao cjelina mogli još bolje. Ima dosta vremena da nadoknadimo propušteno i vjerujem da nam plasman na međunarodnu scenu neće izmaći – dodao je Pavlović.

Novajlija Lakić hvali Pavlovića i Damjanovića, ali i ostale saigrače koji se maksimalno trude da mu pomognu.

– Stvarno su svi uz mene od prvog dana kada sam potpisao. U ekipi vlada dobra atmosfera i već sada sam siguran da se nisam pokajao što sam došao. Svjestan sam da će pored Pavlovića biti teško da se izborim za startnu postavu, ali moje je da radim i čekam šansu – naglasio je Lakić.

Zadovoljan je boravkom u Turskoj.

– Pripreme su pun pogodak. Osim što je vrijeme daleko bolje nego kod nas, imamo sve uslove za optimalan rad, od teretane, bazena, saune, do trim-staza, ali i velikog broja rivala sa kojima se mogu igrati kontrolni mečevi –  dodao je  Lakić.

Mladi Damjanović je svjestan da dolaskom Lakića najvjerovatnije neće biti u protokolima premijerligaških utakmica, ali nije zabrinut.

– Vrijeme radi za mene, jer još godinu i po mogu da branim za juniorski tim koji igra u omladinskoj Premijer ligi. Najvažnije je da uz trenera Gajića, te Pavlovića i Lakića, sazrijevam, a biće vremena da stanem na gol prvog tima –  istakao je Damjanović.

Spada među mlađe igrače na pripremama, tako da je igranje “plejstejšna” obavezna stvar na pripremama.

– Na mojoj “četvorci” najčešće se igra “NBA 2020”. Nema ljepšeg osjećaja nego kada pobijedim svog cimera Pavlovića. Ponekad ga pustim da slavi da ne bi odustao od igre – kroz osmijeh je prokomentarisao Damjanović, koji se smislom za humor i vedrim duhom brzo uklopio, pa se razlika u godinama gotovo i ne primijeti.

Za Lukića odbili milion!

Čelnici Borca odbili su ponudu od milion evra za napadača Jovu Lukića, koje je ponudio jedan turski klub.

– Iako je riječ o fantastičnom novčanom iznosu za fudbal u BiH procijenili smo da je još rano za njegov odlazak – rekao je izvor “Glasa Srpske” iz vrha banjalučkog kluba.

Lukić je uz Gorana Zakarića bio najbolji strijelac ekipe u prvom dijelu sezone sa osam golova.

Uče od Gajića

Sa trojicom čuvara mreže Banjalučana radi trener golmana Borca Radovan Gajić. Riječ je o nekadašnjem čuvaru mreže “crveno-plavih”, a potom i Obilića iz šampionskih dana.

– Sva trojica su jako disciplinovana i vrijedna, tako da je sa njima milina raditi. Dvojica starijih golmana bogato iskustvo prenose na mlađeg i stvarno se ni u jednom trenutku ne osjeti da su rivali za mjesto među stativama – istakao je Gajić. / Glas srpske /.

PODIJELI