Turkovićeva vrijeđa inteligenciju građana: Sa Poršeom u garaži priča o dobrom životu u BiH

0
603

“Niko nema pravo da bude umoran, ako ima nešto da pojede”, još je jedan u nizu bisera Bisere Turković.

Građane BiH je nazvala razmaženim. Nije se proslavila ni izjavom o broju beskućnika u SAD-u i Australiji, rekavši da BiH nema taj problem jer oko bh. Predsjedništva još nema šatora u kojima spavaju oni koji nemaju nigdje drugo da žve.

“Ja se iznenadim koliko oko Stejt depratmenta ima šatora u koje su smješteni beskućnici. Niko nema pravo da bude umoran. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj koji ima toplinu u domu, onaj koji ima svjetlo u domu, onaj koji ima nešto da pojede, on ne može da bude umoran. Ja mislim da smo mi pomalo razmaženi”, rekla je Turkovićeva.

I problem je što ministarka spoljnih poslova u ovome što kaže ne vidi problem jer da vidi, nešto ovako, nadati se, ne bi govorila. U pravu je kad kaže da ona ima dobar život što njen imovinski karton i pokazuje.

Bisera Turković je vlasnica pet kuća u BiH i dva stana u Hrvatskoj i Australiji. Posjeduje dva automobila od kojih je jedan marke Porše.

Ovo nije diplomatski riječnik i način na koji treba da poredite situaciju u zemljama, smatraju stručnjaci za diplomatiju. Diplomatski i politički je nekorektno porediti situaciju u svojoj zemlji sa bilo kojom drugom.

“Bukvalno vrijeđajući inteligenciju građana BiH moramo da stavimo tu njenu izjavu i u kontekst njene same pozicije, ona je ministar inostranih poslova i ona je neko ko prenosi poruku predsjedništva”, kaže Siniša Tepić.

Nije ovo prvi gaf Bisere Turković. Prije samo 20 dana, nakon posjete Rusiji i sastanka sa Sergejem Lavrovom na svom tviter profilu objavila je bizaran video zbog čega su je tviteraši ismijali.

 

ATV

PODIJELI