Turski kuvar pravi Putinu tortu u obliku rakete

0
483
Kuvar iz turskog grada Burse Hasan Adžar, čiji burek je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, ispričao je za Sputnjik da želi da napravi tortu u obliku najnovijeg ruskog raketnog sistema Sarmat predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu i lično mu uruči poklon.

Hasan Adžar pripremio je za ruskog predsjednika tradicionalni burek u znak zahvalnosti za isporuke raketnih sistema S-400 Turskoj.

– Prije pola godine poslao sam Vladimiru Putinu našu tradicionalnu pitu i po reakciji iz Rusije shvatio da je ova ideja imala uspjeha. I iako ne znam da li je ruski predsjednik probao moj poklon, bilo bi bolje poslužiti ga vrućeg, a to se ne može učiniti preko pošte. Zato bih želio da dođem u Moskvu kod Putina ne samo sa toplim kolačima, već i sa tortom dugom jedan metar u obliku rakete Sarmat – rekao je Adžar.

On je dodao da je poslao pismo portparolu ruskog predsjednika Dmitriju Peskovu i zatražio pomoć u organizaciji takvog sastanka.

– Gospodin Peskov koji, koliko znam, tečno govori turski jezik, izrazio je interesovanje za moju prethodnu pošiljku i zaista se nadam da ću ponovo moći da pokažem svoje vještine – dodao je turski kuvar.

Prema njegovim riječima, on bi želio da predstavi Rusima turski burek održavanjem master-klasa u Moskvi, a trenutno radi na novom receptu koji planira da nazove “Putinov burek”.

Adžar je u julu izjavio da je predsjedniku Rusije poslao tradicionalni turski burek koji je ispekao zbog početka isporuke ruskih protivvazdušnih raketnih sistema S-400 Turskoj. Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov izjavio je da će Kremlju biti drago da dobije tortu od turskog poslastičara. Adžar je 2012. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda za najveći burek, čija je dužina bila 2.023 metra.

PODIJELI