U AKCIJI “POPUNIMO PRAZNE POLICE“ PRIKUPLjENO VIŠE OD 200 KNjIGA ZA BIBLIOTEKE

0
327

Mladi ogranak Srpskog književnog kluba „Talasi“ Prnjavor na inicijativu Adnana Selimovića, Anđele Ćućić i Nikoline Savković u akciji pod nazivom „Popunimo prazne police“ prikupio je više od 200 knjiga za potrebe Narodne biblioteke u Prnjavoru, biblioteke Osnovne škole „Branko Ćopić“ i zajedničke biblioteke „Gimnazije“ i Centra srednjih škola „Ivo Andrić“.

106 knjiga prikupljeno je zahvaljujući podršci učenika koji su donirali knjige iz kućne biblioteke, a akciju je podržala i opština Prnjavor kupovinom više od 100 novih književnih naslova, posebno lektire.

„Akciji su se odazvali i profesori Ekonomskog fakulteta u Banjaluci koji su donirali desetak knjiga stručne literature. Ove knjige će sigurno biti od velike koristi za studente ekonomije sa područja naše opštine“ , rekao je jedan od inicijatora Selimović.

„Željeli smo i da podstaknemo mlade da čitaju, da pisanoj riječi vratimo mjesto koje joj pripada“ , rekla je Nikolina Savković.

Direktor Narodne biblioteke u Prnjavoru Dragana Marinković rekla je da će se doniranim knjigama popuniti i obnoviti književni fond jer ova ustanova ima veliki broj pohabanih i oštećenih knjiga na policama dječijeg odjeljenja. Takođe direktor ustanove zahvalila se i opštini Prnjavor na finansijskoj pomoći prilikom zamjene dotrajale stolarije na objektu biblioteke.

Akciju je pozdravio i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš. Kaže da sve ideje i djela ovih mladih ljudi koji se realizuju na području opštine, ne mogu proći nezapaženo i da će u tome uvijek imati podršku lokalne zajednice.

Pomoć opštine nije izostala i kada su nedavno na objektu biblioteke izvođeni određeni građevinski radovi, čija je vrijednost oko 20.000 KM.

„Zahvalio bih se Opštinskom odboru DNS-a u Prnjavoru jer je kada smo prikupljali prijedloge važnih infrastrukturnih projekata za izradu trogodišnjeg plana kapitalnih investicija njihova inicijativa, ideja i prijedlog bio upravo ovaj objekat“ , rekao je Tomaš. „U narednom periodu trebalo bi riješiti i pitanje grijanja i izvršiti određene radove na uređenju prostorija”, dodao je Tomaš. U JU „Narodna biblioteka” u Prnjavoru nalazi se oko 40.000 knjiga, a trenutno ima oko 700 registrovanih članova.

opstinaprnjavor.net

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here