U “Banji Kulaši” rezervisana sva mjesta za doček Nove godine

0
1140

Broj posjetilaca u Zdravstveno- turističkom centru “Banja Kulaši” stalno se povećava, pa je, u odnosu na prošlu poslovnu godinu, u 2019. zabilježeno 18 odsto više noćenja, potvrdio je za Radio Prnjavor zamjenik direktora ZTC “Banja Kulaši”, Goran Zemun.

“Zdravstveni turizam je u fokusu djelatnosti ove banje, a njeni kapaciteti trenutno su iskorišćeni oko 70 odsto. Sve je više posjetilaca iz susjednih zemalja, kao što su Slovenija, Hrvatska, a imamo i grupe turista iz Poljske, Austrije i Njemačke”. ističe Zemun.

U ovom banjskom kompleksu u toku je izgradnja zatvorenog bazena sa običnom vodom, jer se u banji već nalaze dva bazena sa termo mineralnom vodom.

“Ovaj zatvoreni bazen pružiće mogućnost našim posjetiocima da ga koriste cijele godine, a planiramo da bude pušten u rad krajem marta 2020. godine” dodao je Zemun.

Od 2016. godine, u “Banji Kulaši” organizuje se i doček Nove godine. Naš sagovornik kaže da su kapaciteti za doček najluđe noći u banji već popunjeni.

“Što se tiče rezervacija, sve je rasprodato. Cijene su uglavnom na bazi dvodnevnog i trodnevnog pansiona. Imamo i ponudu za doček Nove godine u iznosu od 90 KM, ali većina gostiju se odlučuje na ove dvodnevne ili trodnevne aranžmane” ističe Zemun.

U banjskom centru u Kulašima trenutno je zaposleno 59 radnika, koji zajedno sa rukovodstvom uspijevaju odgovoriti na potrebe posjetilaca ove jedinstvene banje, kakvih je Evropi samo tri, a u svijetu sedam. /Radio Prnjavor- Brane Radulović. portal prnjavorlive.info – Marijan Popadić /

PODIJELI