U BiH otvorena najveća klanica peradi na Balkanu

0
1655

Preduzeće Madi otvorilo je u Industrijskoj zoni Tešanj živinarsku klanicu kapacitet od 6.000 brojlera po satu, ili teoretskim godišnjim kapacitetom od 24 miliona brojlera, što je čini najvećom klanicom na Balkanu.

Ukupna površina kompleksa iznosi 21.500 kvadratnih metara, a vrijednost investicije iznosi 20 miliona konvertibilnih maraka (10,2 miliona evra), od čega na samu klanicu otpada 14 miliona KM.

“Osim kapaciteta, radi se i o najmodernijoj opremi tog tipa, gdje su sterilni procesi proizvodnje dovedeni do savršenstva i kao takva nudi mnogo bolji kvalitet i napredniju završnu obradu”, kazao je komercijalni direktor Madija, Maid Јabandžić.

On je dodao da ta firma raspolaže sa 110 vozila, što daje sigurnost da će svi njihovi proizvodi biti adekvatno transportovani do konzumenata.

“Među zaposlenima imamo 15 doktora veterine i pet tehnologa, a implementirani standardi su garant vrhunskih proizvoda koje plasiramo na domaće i tržišta susjednih zemalja”, dodao je Јabandžić i istakao da Madi ima više od 350 zaposlenih.

“Dobro je da se zna da će postojeća oprema dodatno učvrstiti lidersku poziciju firme Madi kada je u pitanju proizvodnja svježe i smrznute piletine u BiH, ali i unaprijediti kvalitet finalnog proizvoda što nam ujedno garantuje i brojka od blizu 11 miliona utovljenih brojlera koje ćemo proizvesti u 2015. godini”, rekao je Јabandžić./RTRS/.

PODIJELI