U BIHAĆU SE POJAVIO OTPAD Podsjeća na onaj u Drvaru i Bosanskom Grahovu

0
313

U popodnevnim časovima, oko 50 tona otpada koji asocira na onaj koji je prije par dana istovaren u Drvaru, dovezeno je i u Bihać.

Lokacija je dvorišni prostor bivšeg preduzeća „Tehnopek“, koje je nakon stečajnog postupka, prodano za sada nepoznatom državljaninu Holandije. Na lice mjesta, nakon dojave građana, odmah su izašli pripadnici MUP USK, komunalne inspekcije Grada Bihaća, Inspekcije za zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, kao i predstavnici MZ Privilica, na čijem je teritoriju otpad i odložem. Lokacija na kojoj je otpad nelegalno odložen, u neposrednoj je blizini rijeka Dobrenica i Una, što predstavlja i opasnost od ekozagađanja.

Iako su vozači kamiona koji su sporni otpad istovarali na ovu lokaciju, brzo je i napustili, zahvaljujući građanima koji su uspjeli fotografisati registarske tablice, pripadnici MUP USK su na tragu da ih identifikuju i postupe u skladu sa ovlaštenjima, u ovom slučaju, piše Avaz.

Tako je Bihać, nakon Drvara postao mjesto gdje neko iz ličnih interesa i pod sumnjivim okolnostima, odlaže otpad iz drugih zemalja. Cijeli slučaj prate sve nadležne institucije Grada Bihaća i USK. O svemu je obaviješten i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Federalna ministarka ekologije i turizma Edita Đapo najavila je da će u ponedjeljak, 6. jula, podnijeti krivičnu prijavu i zatražiti od nadležnih istražnih organa da ispitaju sve dozvole firme “Krom reciklaža” iz Drvara, čiji su postupci uznemirili i zabrinuli građane ove i opštine Bosansko Grahovo.

/Srpskainfo/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here