U ČETVRTAK NOĆNA ŠETNJA NA PLANINI LJUBIĆ

0
462

Planinarsko društvo “Korak više” iz Prnjavora organizovaće za sve ljubitelje prirode u četvrtak, 18. aprila, noćnu šetnju po planini Ljubić, rekao je Srni predsjednik ovog društva Srđan Stakić.

Stakić je naveo da je utvrđena staza dužine od oko 10 kilometara, koja je pogodna za sve šetače.

“Kreće se od jezera Drenova, pa sve do vrha, sa kojeg se pruža prelijep pogled na Prnjavor”, kaže Stakić.

On je naveo da se zainteresovani mogu prijaviti do srijede, 17. aprila.

“Ukoliko neko želi da ide, a nema prevoz, može da nam se javi, obezbijedićemo prevoz za sve. Za šetnju je potrebna adekvatna oprema – cipele, baterijska lampa, jakna, kao i voda”, istakao je Stakić.

On je dodao da bi šetnja mogla biti odgođena ukoliko bude padala kiša, te da će o svemu blagovremeno obavijestiti šetače.

Okupljanje šetača je na parkingu kod picerije “Oaza”, a polazak je zakazan za 20.30 časova. Šetnja bi trebalo da bude završena do ponoći.

Članovi Planinarskog društva “Korak više” će se u petak, 19. aprila, priključiti akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju organizuje Opštinska organizacija Crvenog krsta u Prnjavoru.

Od redovnih planinarskih aktivnosti ovo društvo planira, nakon vaskršnjih praznika, odlazak na planine Vranicu i Čemernicu, kao i učešće u sedmodnevnoj ekspediciji u Maroku.

(Srna)

PODIJELI