U ergeli “Vučijak” spremni za banjalučku konjicu

0
591

Imamo šta da ponudimo ministru Lukaču, hvale se u ergeli Vučijak iz Prnjavora. Nekoliko njihovih konja koristiće pripadnici specijalne jedinice MUP-a, a koji bi ove godine, kako je ministar najavio, trebalo da šetaju Banjalukom.

Direktor ergele koja jedina u BiH ima čistokrvne lipicanere, a u vlasništvu je Vlade Srpske, ima, kaže, šta da pokaže.

Ovaj izuzetno miran lipicaner zove se Sutjeska , a direktor ergele kaže da je on već poluspreman da defiluje Banjalukom.

Sutjeska nije jedini koji bi mogao da se preseli u Banjaluku. Tu je oko njih stotinu. Pripadnici specijalne jedinice koristiće oko desetak konja, a nekoliko konja stiže i iz Srbije. Direktor Ergele se ipak nada da će više njih preuzeti iz Prnjavora, jer je to, kaže, odlična promocija.

“Što se nas tiče ministar Lukač ima šta izabrati, a šta će izabrati to ćemo videti. A i nama bi to dobrodošlo kao finansijska injekcija, lakše bi i bolje unovčili naša grla”, kaže Miroslav Milanković, direktor ergele “Vučijak”.

Kaže Milanković da su konji skoro spremni, ali priznaje da stručnjaci još moraju da ih obučavaju. Iz MUP-a su prije mjesec dana najavili da će se konjima pozabaviti na ljeto, a da im sada pripremaju smještaj u kasarni Zalužani. Nada se i načelnik Prnjavora da će se baš njihovi konji smjestiti u kasarnu.

“Mislim da bi bila odlična promocija i možda najbolja priča do sad koja bila planirana 02:02 02:22 Ono što očekujem, već sledeće sedmice da razgovaram s ministrom Lukačem i da zajedno sa ljudima iz resornog ministarstva i ministarstva poljoprivrede da ovu priču dodatno konkretizujemo”, rekao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Ergela Vučijak postoji više od 70 godina, a do prije nekoliko godina bila je u jako lošem stanju. Sada su, priča direktor, stali na noge, ali im fali još dosta da bi sve bilo onako kako žele. Zato se svi uzdaju u banjalučku konjicu jer bi to, kažu, bila posebna čast.

ATVBL.COM

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here