U Kataloniji protesti, 34 povrijeđeno, četvoro uhapšeno

0
554

U sukobu policije i pristalica nezavisnosti Katalonije, koje su danas blokirale glavne saobraćajnice, autoputeve, ulice i železničke pruge širom tog španskog regiona, povrijeđene su 34 osobe, među kojima i 12 policajaca.

Regionalna policija u Barseloni saopštila je da je privela četiri osobe koje su pružale otpor kada je policija pokušala da rastera grupe demonstranata koje su blokirale saobraćaj, a ukupno 34 osobe su povređene u sukobima demonstranata i policije, od toga 12 policajaca.

Pristalice nezavisnosti Katalonije blokirale su danas glavne saobraćajnice, autoputeve, ulice i željezničke pruge širom tog španskog regiona, generalni štrajk organizovali su mali sindikati radnika i studenata koji se zalažu za nezavisnost Katalonije, prenosi AP.

Zvanično, oni traže bolju socijalnu politiku, uključujući i 35-satnu radnu sedmicu i veću minimalnu platu, ali su demonstranti tokom protesta danas nosili secesionističke zastavice i skandirali su i pozivali na puštanje 12 separatista kojima se trenutno sudi u Madridu.

Rezultati izbora i posljednje ankete pokazuju da je 7,5 miliona stanovnika Katalonije duboko podijeljeno po pitanju secesije, podsjeća agencija.

PODIJELI