U napadu u Virdžiniji ubijeno najmanje 12 osoba

0
647

Nepoznati počinilac pucao je iz automatskog oružja u zgradi lokalne vlasti u američkoj državi Virdžinija. Ubio je najmanje 12 i ranio više osoba. Policija je ubila napadača.

Policija je saopštila da je u pitanju radnik lokalne administracije u Virdžinija Biču koji je nasumice pucao po bivšim kolegama i građanima koji su se zatekli u zgradi

Bio je naoružan pištoljem kalibra 45 sa prigušivačem. U policiji kažu da je imao spremne brojne okvire sa municijom koje je menjao tokom ubilačkog pohoda.

Očevidac Šila Kuk je rekla da su čuli pucnjavu, ali da nisu znali da je napadač u neposrednoj blizini.

“Samo Bogu mogu da zahvalim što su nas obavestili na vreme, jer da je prošlo samo još desetak minuta, i mi bismo nastradali”, rekla je Šila.

Jedan policajac je povređen tokom intervencije, ali mu je pancir spasao život. Napadač je na kraju pogođen, a u bolnici su ga proglasili mrtvim.

Njegov identitet još nije objavljen, ali ga policija opisuje kao “razočaranog i nezadovoljnog” dugogodišnjeg radnika gradske komunalne službe.

Šef policije u Virdžinija Biču Džim Servera naveo je da su žrtve pronalazili na sva tri sprata, a jednu i u vozilu ispred zgrade.

“U ovom trenutku znamo da je 90 ljudi potražilo stručnu pomoć. Sada radimo na identifikaciji poginulih, kako bismo u što kraćem vremenu kontaktirali članove njihovih porodica”, naveo je Servera.

Napad se dogodio juče po podne po istočno-američkom vremenu, odnosno kasno uveče po srednje-evropskom. rts

PODIJELI