U Pravoslavnim hramovima služene Liturgije

0
814

U svim pravoslavnim hramovima na području opštine Prnjavor rano jutros, uz prisustvo velikog broja vjernika, služene su svete liturgije povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa.

U Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru liturgiju je služio protonamjesnik Duško Drinić koji je vjernike pozvao da čuvaju i njeguju svetu vjeru pravoslavnu, vjeru svojih praotaca.

“Poštujte ljudsko dostojanstvo u sebi i u drugima, budite pred Bogom ponizni i pred ljudima uspravni i hrabri. Grijeha se klonite. Zloba, pakost i mržnja da ne nađu mjesta u srcima vašim. LJubav, dobrota, radost, istina, čovjekoljublje neka ispunjavaju duše vaše, neka zrače i sijaju sa lica vaših”, poručio je protonamjesnik Drinić.

On je posebno ukazao na značaj očuvanja porodične i bračne zajednice.

“Molimo vas braćo, sestre, supružnici i roditelji imajte ljubavi među sobom, volite se, čuvajte bračnu čistotu, ne raskidajte vezu vjernosti jedno drugome. Iskrena vjernost i uzajamno praštanje i poštovanje da ne izostane među vama nikada”, rekao je Drinić.

Protonamjesnik Drinić je naglasio da je osnov svakog društva i države zdrava i čestita porodica, zdravo i duhovno jako domaćinstvo bogato porodom, vrlinama i poštenjem.

“Budite istrajni u vjeri u vaskrsloga Hrista tvoreći i živeći po zapovijestima Božijim, po nauci NJegovoj”, istakao je on.

Povodom dana Hristovog Vaskrsenja u Prnjavoru će danas na gradskom trgu, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta”, biti upriličen kulturno-umjetnički u 16.00 časova, a od 22.00 časa predviđen je koncert Lukijana Ivanovića.

SRNA

PODIJELI