U pretresima lokacija koje koristi Šakić pronađeni pištolj, meci, kacige… (FOTO)

0
347

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, uz asistenciju Specijalne antiterorističke jedinice, izvršili su pretrese na nekoliko lokacija u Banjaluci koje koristi Siniša Šakić osumnjičen za ubistvo Slaviše Ćuluma.

U saopštenju iz MUP-a Srpske navodi se da su “tom prilikom pronađeni i oduzeti: maskirna uniforma za koju postoji sumnja da ju je lice koristilo prilikom izvršenja krivičnog djela za koje se sumnjiči, motorne kacige, pištolj ‘glok’ sa izbrušenim serijskim brojem sa mecima, više mobilnih telefona, novac, putničko motorno vozilo ‘be-em-ve’, motocikl skuter ‘T max’, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnog djela, a koji će biti vještačeni u krivičnom postupku”.

U saopštenju se dodaje da su policijski službenici SAЈ i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske predali danas Republičkom javnom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala lice S.Š. iz Banjaluke, uz izjveštaj o učinjenom krivičnom djelu teško ubistvo Slaviše Ćuluma.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog tužilaštva nastavlja dalje rad po ovom predmetu, ističe se u saopštenju.

Šakić je uhapšen juče u bašti ugostiteljskog objekta u hotelu “Bosna” u Banjaluci, a osumnjičen je da je 15. maja ubio Slavišu Ćuluma u mjestu Dragočaj kod Banjaluke.

Načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je juče da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, prikupili neoborive materijalne dokaze da je osumnjičeni S.Š. direktni izvršilac pomenutog krivičnog djela.

– Time mu je u potpunosti razbijen lažni alibi da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela boravio u Hrvatskoj – navela je Miljanovićeva.

/RTRS/

PODIJELI