U prnjavorskoj biblioteci obilježen Dan dječije knjige

0
1175

Povodom Međunarodnog dana dječije knjige, Narodnu biblioteku Prnjavor danas su posjetili prvačići osnovne škole Branko Ćopić i djeca iz dnevnog centra Neven. Direktor ove javne ustanove, Slaviša Blagojević, istakao je da je posjeta djece iz centra Neven upriličena da bi se i mališani sa smetnjama u razvoju što više socijalizovali.

“Mi želimo pokazati da djeca ometena u razvoju ne smiju biti zaboravljena i da se treba raditi na njihovoj socijalizaciji” kazao je Blagojević.

On je dodao da je danas i rođendan pisca bajki, Hansa Kristijana  Andersena, zbog čega je 02. april 1967.godine proglašen za Međunarodni dan dječije knjige.

U prnjavorskoj biblioteci bilježe sve više mlađe populacije čitalaca, a svako može za sebe naći zanimljivo štivo, s obzirom da na dječijem odjelu raspolažu sa preko 8.000 naslova.

Učenici prvog razreda iz škole Branko Ćopić bili su zadovoljni današnjom posjetom biblioteci, jer su kažu, naučili korisne savjete o knjigama.

Iz biblioteke poručuju da od aprila, nakon zimske pauze počinju sa radom i kreativne radionice za djecu od 5 do 7 godina, a održavaće se srijedom i ponedjeljkom./R.P./

PODIJELI