U PRNJAVORU, BL, GRADIŠCI, BIJELJINI…ODUZETA ROBA VRIJEDNA 32.895 KM

0
885

Republička tržišna inspekcija oduzela je na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Trebinja, Doboja i Prnjavora robu zaštićenih marki vrijednu 32.859 KM, koja je bila bez dokaza o porijeklu.

 

S ciljem otkrivanja i oduzimanja krivotvorene robe u Republici Srpskoj, tokom prošlog mjeseca izvršene su 53 kontrole u pomenutim lokalnim zajednicama i to u objektima robnih pijaca, trgovačkih centara i maloprodajnim objekatima.

„Akcenat u kontrolama bio je na prometu tekstilne konfekcije i obuće zaštićenih robnih marki, sirovog i rezanog duvana, te nosača zvuka i slike“, saopšteno je iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

U saopštenju se navodi da je mjera oduzimanja izrečena u 43 slučaja, a zbog počinjenih prekršaja subjektima je izdato 46 prekršajnih naloga u vrijednosti od 23.300 KM.

Za devet mjeseci ove godine republička tržišna inspekcija je u okviru redovnog nadzora oduzela robu vrijednosti oko 46.143 KM, a najčešće je riječ o obući, odjeći, kozmetičkim sredstvima, sredstvima za čišćenje, srebru, rezanoj građi i šumskim drvnim sortimentima, te alkoholnim i bezalkoholnim pićima.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here