U Prnjavoru obilježen Dan policije RS

0
1660

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i služenjem parastosa za šestoricu pripadnika MUP-a Republike Srpske koji su poginuli u proteklom ratu, u Prnjavoru je danas obilježen Dan policije Republike Srpske . 

Vijence na spomenik poginulim policajcima koji se nalazi u krugu prnjavorske stanice policije, danas su položile porodice poginulih policajaca, delegacije lokalne vlasti, Boračke organizacije i Policijske stanice Prnjavor.

Komandir stanice policije  Prnjavor, Miroslav Đukić, istakao je da su policajci koji su dali svoje živote za stvaranje Republike Srpske, ostavili za obavezu očuvanje bezbijednosti na području opštine Prnjavor.

“Mi ćemo se svim kapacitetima boriti da onemogućimo izvršavanje krivičnih djela koja bi za svoju posljedicu imala stvaranje i izazivanje osjećaja uznemirenosti i ugroženosti naših građana”, kazao je Đukić

Spomenik za šest pripadnika Mupa RS koji su poginuli u proteklom ratu, izmješten je sa stare lokacije na vidljivije mjesto u krugu policijske stanice. Inicijativa je pokrenuta iz rukovodstva PS Prnjavor i stanice za bezbijednost saobraćaja, kaže Đukić, a realizovana uz podršku predsjednika Boračke  organizacije i načelnika opštine Prnjavor.

Povodom Dana policije pripadnici Stanice policije Prnjavor u proteklom periodu organizovali su niz aktivnosti u cilju promovisanja ove profesije. Održana su edukativna predavanja u vaspitno obrazovnim ustanovama, Dani otvorenih vrata, kao i akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su učestvovali policijski službenici Policijske stanice Prnjavor i policijski službenici za bezbijednost saobraćaja Prnjavor./R.P./

 

PODIJELI