U Prnjavoru održana smotra dječijih folklornih ansambala

0
335

rpsko prosvjetno i kulturno društvo/SPKD/ “Prosvjeta” Prnjavor bilo je domaćin Smotre dječijih folklornih ansambala sa područja ove opštine.

Svoje igračko i pjevačko umijeće osim domaćina publici su sinoć predstavili Gradsko kulturno-umjetničko društvo “Pronija” Prnjavor, KUD “Hakija Tabaković” Lišnja, Udruženje “Češka beseda” Maćino Brdo i Ukrajinski KUD “Taras Ševčenko” Prnjavor.

Predsjednik SPKD “Prosvjeta” Borka Pavlović izrazila je zadovoljstvo što su u ovogodišnjoj smotri učestvovale i nacionalne manjine koje rade sa djecom.

“Naši sugrađani, kao i gosti iz Poljske i Češke koji su doputovali na obilježavanje Dana opštine mogli su vidjeti šta su naša djeca pripremila u toku proteklih godinu dana, nove koreografije i igre”, rekla je Pavlovićeva za Srnu.

Ona je napomenula da je ovo 13. manifestacija koju SPKD “Prosvjeta” ima u redovnom godišnjem programu.

Zdenka Hajek, koja predvodi Udruženje “Češka beseda”, pojasnila je da je njihov mali četvoročlani hor sinoć imao svoj prvi nastup.

“Oni su bili jako uzbuđeni, imali su i tremu, posebno jer su nastupali pred gostima iz Boskovica koji dolaze iz matične zemlje, a mi ipak više koristimo češki jezik kojim se pričalo od samog dolaska naših predaka na ove prostore prije 130 godina” , dodala je Hajekova.

Smotra dječijih folklornih ansambala održana je povodom obilježavanja Dana opštine Prnjavor.

PODIJELI