U PRNJAVORU PODIJELJENO 52 VAUČERA

0
1090

U Prnjavoru su danas vaučere za otklanjanje posljedica poplava dobila 52 domaćinstva s područja naše opštine.

Radomir Marinković iz Jošika kaže da je zahvalan za platnu karticu, koja mu je uručena,dodajući da ga je  obradovalo čišćenje korita riječice Lišnje,koja je njegovom i domaćinstvima iz Banjalučke ulice godinama pravila velike probleme.

Zadovoljna uručenom karticom izrazila je i Vidanka Tašić iz Omladinskog naselja,dok je korisnik Stojko Đurić izrazio nezadovoljstvo,jer se u Prnjavoru nije javilo nijedno preduzeće koje bi isporučivalo robu za vaučere.

Zbog toga će korisnici morati da putuju u druga mjesta,što će uzrokovati dodatne rashode.Vaučere je podijelio ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić,ističući da je Vlada Republike Srpske prva u regionu koja primjenjuje ovakav način pomoći domaćinstvima poplavnog područja.

Podjeli je prisustvovao i načelnik naše opštine Siniša Gatarić. On je naglasio da je cilj opštine preventivno djelovanje da bi se spriječile nove poplave i štete.

“Već smo uredili korita rijeka Lišnja i Ukrina. Na taj način ćemo spriječiti izlivanje ovih rijeka i nove poplave”, rekao je Gatarić. 

On je naveo da problem predstavlja i to što se nijedno preduzeće sa područja opštine Prnjavor, koje se bavi prometom namještaja i građevinskog materijala, nije prijavilo Poreskoj upravi Republike Srpske. 

“Pozivamo ove privredne subjekte da se prijave i omoguće ljudima da vaučere iskoriste u Prnjavoru, jer se, u suprotnom, ljudima koji su već pretrpjeli štete od poplava uvećavaju troškovi nabavke materijala”, poručio je Gatarić. /RP/

PODIJELI