U PROTEKLA 24 ČASA TRI NOVOZARAŽENA LICA NA PODRUČJU OPŠTINE, MJERE PRODUŽENE DO 5. MARTA

0
322

Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas sjednicu na kojoj je zaključeno, da su u protekla 24 časa na području opštine Prnjavor registrovane tri osobe zaražene virusom korona, dok se pod zdravstvenim nadzorom trenutno nalaze 74 lica.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, do 5. marta 2021. godine, na snazi ostaje ograničeno radno vrijeme, od 06.00 do 22.00 časa, ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, kao i zabrana javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica i privatnih okupljanja u grupama većim od 10 lica.

Zaključkom Republičkog štaba obavezuju se građani da u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku i pridržavaju se zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra, a preporučuje se nošenje zaštitne maske na otvorenom prostoru ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra.

Takođe, zaključkom Republičkog štaba od 1. marta 2021. godine dozvoljava se organizacija muzike uživo u ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Od početka pandemije, na području opštine registrovano je 970 osoba zaraženih virusom korona, 836 lica je oporavljeno, dok je 70 osoba preminulo.

opstina Prnjavor

PODIJELI