U PROTEKLIH DESET DANA 32 NOVOZARAŽENA LICA NA PODRUČJU OPŠTINE

0
288

Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas sjednicu na kojoj je zaključeno, da su u proteklih deset dana, na području opštine Prnjavor registrovane 32 osobe zaražene virusom korona. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 179 lica.

Četiri osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona su preminule u proteklih deset dana, a radi se o osobama muškog pola starije životne dobi. Opštinski štab za vanredne situacije izjavljuje iskreno saučešće porodicama preminulih.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, do 1. februara 2021. godine, na snazi ostaje ograničeno radno vrijeme, od 06.00 do 22.00 časa, ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, zabrana javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica i privatnih okupljanja u grupama većim od 10 lica, kao i zabrana muzike uživo u ugostiteljskim objektima za ishranu i piće.

Zaključkom Republičkog štaba, do 1. februara 2021. godine u periodu od 22.00 do 06.00 časova zabranjuje se svim privrednim subjektima (dragstori, benzinske pumpe i sl.) prodaja alkoholnih pića.

Od početka pandemije, na području opštine registrovano je 887 osoba zaraženih virusom korona, 710 lica je oporavljeno, dok je 61 osoba preminula.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane da budu odgovorni i poštuju epidemiološke mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here