U RAD PUŠTENA NOVA APLIKACIJA ZA KOMUNIKACIJU LOKALNIH VLASTI I GRAĐANA “ECITIZEN”

0
357

U okviru Projekta opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja (MEG), koji finansira Vlada Švajcarske, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), kreirana je mobilna aplikacija eCitizen. Cilj ove aplikacije jeste bolja komunikacija između građana i lokalnih vlasti. U svega par koraka, građani će moći da dostavljaju žalbe i upite na koje će biti odgovoreno u roku od 48 sati. Osim ove funkcije, mobilna aplikacija ima za cilj obavještavanje građana u nepredviđenim situacijama, kao što su prekid usluga i servisne informacije.

ECitizen mobilna aplikacija je prilagođena za Android i IOS sisteme i može biti preuzeta preko Google Play i App Store, ili kao internet platforma na adresi www.ecitizen.ba. Ovaj link građani mogu pronaći i na zvaničnoj opštinskoj stranici, a uskoro će biti aktivne i opcije za komunikaciju građana sa odbornicima, opcija za javne rasprave, za pripremu skupština i slično. Ove opcije će biti dostupne isključivo putem internet platforme.

Primarna svrha eCitizen mobilne aplikacije jeste omogućavanje jednostavne i transparentne komunikacije građana i lokalne uprave. Aplikacija građanima omogućava slanje žalbe ili upita lokalnoj upravi u svega 5 klikova nakon čega dobiju odgovor uprave u roku od 48 sati. Pored toga, eCitizen mobilna aplikacija ima za cilj i obavještavanje javnosti u nepredviđenim i vanrednim situacijama, poput prekida usluga i servisnih informacija.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI