U REPUBLICI SRPSKOJ TESTIRANO 466 UZORAKA, 14 NOVOZARAŽENIH

0
470

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Srpske u posljednja 24 časa testirano je 466 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 14 lica, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.
Riječ je o pet muškarca i devet žena, od kojih su dva lica muškog pola mlađe životne dobi i tri srednje životne dobi, dok je pet lica ženskog pola srednje i četiri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, četiri lica su iz Nevesinja, tri iz Banjaluke, po dva iz Gacka i Modriče i po jedno iz Mrkonjić Grada, Srpca i Teslića.

Dva lica su hospitalizovana, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. Ukupno pet lica je navelo kontakt sa pozitivnim licem, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.320 slučajeva virusa korona, oporavilo se 658 lica. Prema podacima pristiglim iz zdravstvenih ustanova u Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, do sada je preminulo 97 lica sa pozitivnim testom na virus korona, dok je ukupno testirano 22.919 lica.

SRNA

PODIJELI