U REPUBLICI SRPSKOJ TESTIRANO 466 UZORAKA, 14 NOVOZARAŽENIH

0
164

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Srpske u posljednja 24 časa testirano je 466 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 14 lica, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.
Riječ je o pet muškarca i devet žena, od kojih su dva lica muškog pola mlađe životne dobi i tri srednje životne dobi, dok je pet lica ženskog pola srednje i četiri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, četiri lica su iz Nevesinja, tri iz Banjaluke, po dva iz Gacka i Modriče i po jedno iz Mrkonjić Grada, Srpca i Teslića.

Dva lica su hospitalizovana, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. Ukupno pet lica je navelo kontakt sa pozitivnim licem, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.320 slučajeva virusa korona, oporavilo se 658 lica. Prema podacima pristiglim iz zdravstvenih ustanova u Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, do sada je preminulo 97 lica sa pozitivnim testom na virus korona, dok je ukupno testirano 22.919 lica.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here