U saobraćajnoj nesreći u Gracu poginuo Prnjavorčanin

0
384
Foto: Ricardo APA/ERWIN SCHERIAU

Sa mosta u okrugu Puntigam u Gracu u Muru juče je sletio automobil u kojem su bila trojica mladića. Sva trojica putnika su smrtno stradala, potvrdila je Uprava državne policije Štajerske. Prema prvim informacijama, vozač automobila je na izlazu iz južnog pojasa vozio u pravcu zapada i potom vjerovatno zbog prevelike brzine izgubio kontrolu nad vozilom.

Vozač je vjerovatno izuzetno velikom brzinom upravljao autom. Zbog toga je izgubio kontrolu nad vozilom, i izašao je iz trake udesno.

Vozilo je vjerovatno prošlo između ograde mosta i drvene barijere i kao rezultat toga našlo u zoni pričvršćenja stuba mosta. Tada su automobil i putnici u njemu upali u Muru. U vozilu su bila tri muškarca starosti od 20 do 30 godina. Pretpostavlja se da su se utopili.

Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi iz Graca prijavljeno je za nesreću u 2.46 časova. Međutim, zbog jake struje i položaja vozila, pokušaj spasavanja se pokazao veoma teškim. Na kraju, vozilo je moralo biti izvučeno iz vode na most pomoću dizalice.

Foto: Ricardo APA/ERWIN SCHERIAU

Dežurali su i ronioci i rečni spasioci. Poginuli su vjerovatno sva trojica bosanskih državljana, nisu mogli biti spašeni. Dva muškarca pronađena su beživotna u autu. Hitna pomoć je kasnije otkrila treće tijelo. Prema prvim informacijama, nije učestvovalo drugo vozilo.

Foto: Ricardo APA/ERWIN SCHERIAU
Foto: Ricardo APA/ERWIN SCHERIAU

Kako nazvačno saznajemo jedan od trojice pogonulih mladića je Đ.R. iz Prnjavora

Foto: Ricardo APA/ERWIN SCHERIAU

Izvor: krone.at; prnjavorinfo.com

PODIJELI